Trimming hook 2 Biroskop

Captain Hook is een van onze iconische producten geworden. Waarom ? Omdat hij goed is. Omdat we het al heel lang in veel aardewerkateliers testen en weten hoe het presteert. Bij de totstandkoming ervan waren veel processen betrokken. Het uithardingsproces zelf duurt ongeveer 10 uur.


Het is gemaakt van gehard staal met een zeer hoge hardheid na het blussen. Na uitharding wordt dit staal ook roestvast. De lemmeten zijn smidwerk en kunnen enigszins afwijken van vorm. Ze behouden echter allemaal hetzelfde profiel, formaat en toepassing. Wij maken geen gebruik van persen of andere geautomatiseerde processen.


Zeer belangrijke opmerkingen over de bediening:


Het mes is in de fabriek (werkplaats – omdat we geen fabriek hebben) erg scherp, pas op dat je jezelf niet snijdt. Het mes heeft een zeer hoge hardheid en blijft daardoor lang scherp, maar is door de hardheid ook bros – als je het mes laat vallen, kan dit breuk tot gevolg hebben.

Wees voorzichtig bij het bedekken van chamottevormen. Als u veel vuurvaste klei op het werk hebt, of veel vuurvaste klei met een grote korreldiameter, rol deze dan langzaam op. Bij hoge toerentallen gedragen grote stukken karton zich als minihamers en kunnen ze het mes beschadigen. Er zijn weinig van dergelijke gevallen, maar er is een risico. 

Onderhoud uw gereedschap door olie op zowel het handvat als het mes te gebruiken. Droog het gereedschap na het wassen goed af. Gebruik olie voor impregnatie. Maak van het impregneren van gereedschap (al uw gereedschap) een routine in uw werkplaats – het is een goede gewoonte.

Het gereedschap kan indien nodig worden geslepen – wij raden het gebruik van diamantvijlen met kleine korrel aan. Als je ervaring hebt, kun je een Dremel gebruiken.

'HANDMADE IN EUROPE BY BIROSKOP' - 'CERTIFIED DEALER BELGIUM ATELIER VELVAERE'

69,00 €
exclusief verzendkosten excl. BTW 57,02 €